#sjekkdeg- ein celleprøve reddar liv

Reklame

I år igjen vil eg gjerne oppfordre til å sjekke deg. For meg har dette blitt ein viktig sak, noke som virkelig tek på alvor. Sjølv var eg å sjekka meg i sommar, og det føles godt å ha tatt ein slik test- i tillegg er det jo så enkelt og greit.

I dag, 1. september, lanserar Kreftforeningen for tredje år på rad #sjekkdeg. Kampanjen skal få enda fleire jenter til å sjekke seg for livmorhalskreft. Eg har skrive om dette på bloggen før, og vil gjerne kopiere litt av den forrige teksten med informasjon om det å ta celleprøve og celleforandringar.

Kvinner som sjekka seg regelmessig, redusera sjansen for å utvikle livmorhalskreft med 80 prosent. Alle kvinner fra 25 år skal bli innkalt kvart tredje år til å ta celleprøve. Denne prøven vil kunne spore celleforandringar som kan gi livmorshalskreft. Dermed kan ein behandle celleforandringane før det oppstår kreft. Skulle du ikkje få innkallelse, ring fastlegen din og få ein time! Mange helseekspertar fryktar at fleire unge kvinner skal få livmorhalskreft fordi så mange ikkje møter til sjekk.

EIN CELLEPRØVE REDDAR LIV! 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.