Så heldig eg er som har så mange fine folk rundt meg. I dag var det babyshower, og det må eg sei er ein ekstremt hyggelig greie. Babyshower er i mange folk sine auger ein litt overfladisk og “nymotens” greie, men veit du- som høggravid, sliten og litt lei- så er ein slik dag virkelig heilt fantastisk. Det er ein BOOST å få ei slik stund med gode venninner og familie, ein sånn dag kjente eg at eg trengte akkurat no!

Mamma kom heilt fra Sogndal. Det var så koselig. 

Søstrene sisters. Vi har kjent kvarandre alltid, vi. Tale, meg, Ida og Eva. 

Her er mødrene mine. Svigermor, bonus-svigermor og mamma. Dette er dei ein ikkje velger sjølv, men fy søren, eg har vore heldig der! 

Nina arrangerte dagen for meg. Snille, gode. Tusen takk!

Så no kan vetle M berre komme. No er alt klart! Skuffene er fulle av søte, små kle, vogna er i hus, bilsete er installert og sengetøyet er lagt på i senga som han har arva etter Billie. The waiting game is on. Alt for spennande. Eg har jo gjort dette ein gang før, men dette kan jo bli heilt anleis… Men det er gøy å ikkje vite, og sikkert veldig bra og ikkje vite.

Denne dagen har gitt meg ny energi, og eg er skikkelig lykkelig her eg ligger med urolige bein på sofaen akkurat no. Eg har egentlig lagt meg for fleire timar sidan, men fann ikke roen. No skal eg sjå på serie mens eg knaskar sjølvplukka pærer fra Sogndal (eller pappa har plukka da). Det er noke av det beste eg veit på høsten. Sånne harde, på kanten til umodne.

Takk for ein fantastisk dag, fine jentene mine.

Ein liten oppdatering på tingenes tilstand. Eg er ganske så gravid no, ganske så tung og småforsynt. Eg hugsar fra forrige graviditet at det var ein lang rugeprosess, men at det var så drøyt- det minns eg ikkje.

Men det er ein grunn for alle desse dagane og månadane. Det må vere sånn. Så misforstå meg rett, eg følger notane etter punkt og prikke og er happy med det. Eg er nok berre ein rastlaus sjel som ikkje fort nok kan komme i mål. Det kribla i heile kroppen når eg tenker på at eg snart skal få ha han i armane mine.

Eg har ein del ubehag no. Ein rygg som ikkje er god, på godt norsk- it’s killing me! Eg har urolige bein på kveldane (spesielt rett før eg skal sove), har lyst å kutte dei av innimellom.
Halsbrann. Ekstremt ekkelt å gulpe seg gjennom dagane. Og så har eg voldsomt med kynnarar. For dei som lurer så er det sammentrekningar i livmora, den gjer seg klar for fødsel.
I det store og heile har eg sikkert ingenting å klage på, men eg klagar litt likevel. La oss kalle ein spade for ein spade- det er heftig å bære fram eit barn. Også er det jækla rått! Hadde eg vore mann hadde eg vore misunnelig på kvinna som har fått utdelt denne oppgava- for det er eit vanvittig opplegg.


Om ikkje lenge ligger eg på fødestova og hyler som ein stukken gris. Eg ser skikkelig fram til det. For mange høyres det kanskje sjukt ut å glede seg til, men eg gjer det. Heilt klart fordi min forrige fødsel med Billie var så fin (vond óg så klart, men fin). Det er det råaste eg har opplevd og eg følte meg så sinnsjukt sterk. Det er selvfølgelig ingen garanti for korleis den kommande fødselen blir, kanskje blir den heilt anleis, kanskje blir den grusom. Dette veit ein heldigvis ikkje på forhånd, og det trur eg er like greit. Uansett syns eg det er viktig å formidle at det finns veldig mange fine fødeshistoria, sjølv om ein veldig ofte høyrer og les om dei som ikkje var så bra.

Ein liten shout out til alle gravide damer der ute, herregud så flinke de er! Og til alle dikka andre. Takk for at de tek så godt vare på oss gravide, for det må eg virkelig sei, eg føler meg skikkelig “passa på”.

Annonse

Det er ikkje lenge til vi skal flytte inn i nytt hus. Etter så mange år med venting- endelig ser vi lyset i tunnelen. Det er rimelig deilig, kan eg fortelle. Eg veit at det er mange med oss som opplever motgang i ulike byggeprosjekt, og eg trur vi alle kan sei oss enige i at det er ganske slitsomt og demotiverande. Men så er det jo slik at det ordnar seg til slutt, etter mykje strev og arbeid. Eg ser på det litt som ein fødsel, så grusomt vondt, men smerten forsvinner i det barnet er ute. Litt sånn føles det med huset óg. Heldigvis. Eg gledar meg villt over at vi snart er i mål og at vi snart kan nyte lykkerus i nytt hus.

I mitt hovud er det derfor to ting som står i fokus om dagen: barn og interiør. Begge deler er spennande og gøy. Og litt vanskelig da. Så mange valg ein skal ta. Eg er ingen ekspert, men eg veit godt ke eg likar og ke eg ikkje likar. Sjølv om vi ikkje har flytte inn enda, så har eg begynt litt hamstring av diverse interiørartiklar. Det er jo no eg har tid og overskudd, før bebisen melder sin ankomst.

Eg var på Kremmerhuset på Sandvika Storsenter forrige veke og eg fann så masse fine høstnyheter. Alt du ser på bildene er derfra. Tørka blomster, golvteppe, puter, bord, stolar, puff og pyntegjenstandar. Enn så lenge har eg laga meg ein kosekrok i huset der vi bur no, men eg gledar meg til å flytte det over til det nye. Dette er så moro! Planen i huset er å blande nytt og gammalt. Det er alltid gøy å “sprite opp” heimen med ein ny detalj i ny og ne. Så mykje det kan gjere med eit rom, og ikkje minst med humøret. Slik er iallfall eg, at det er lite som skal til for at eg gledar meg litt ekstra i kvardagen.

Elskar desse fargane, spesielt no som høsten er her. Fargane passa faktisk veldig godt inn der vi bur no óg, eit gammalt hus fra 60-tallet. Det er sjarmerande på sitt vis, men eg gledar meg veldig litt å få min eigen heim som er akkurat slik eg vil ha det. Denne kroken blir iallfall med meg videre.

PSSST! Kremmerhuset har óg deilige duftlys, handsåper, te, godteri og anna snacks. Veldig gode og delikate greier… Og sjekk dei kule koppane. Eg kjøpte tre, ein til kvar av oss i familien. Kanskje eg må kjøpe ein til slik at lillebror får ein når han blir større.

Eg gleder meg til å vise dikka enda meir interiør framover!

Dette er nok den siste turen på ei lang stund. Markus og meg er på kjærestetur til Hemsedal i helga, berre oss to. Sjeldent, etterlengta og viktig. Eg måtte forklare det til Billie der ho sto der med tårer i augene, at det er viktig for vokse å få lov til å vere skikkelig kjærestar av og til. Uten barn. Eg veit ikkje om ho var heilt enig, men samtidig skjønte ho at ho er heldig som har ein mamma og pappa som er veldig glad i kvarandre. Det er da ikkje ein selvfølge det heller i våre dagar, sei.

Planen vår for helga er ingen plan. Vi har vore ein tur på butikken å kjøpt litt snacks, utenom det skal vi holde oss her på hotellet. Vi skal bade, kose oss og slappe av. Samtlige andre på hotellet går rundt sporty antrukket og har sikkert bestege den eine fjelltoppen etter den andre. Eg blir dausliten av å gå opp trappa fra resepsjonen, så det får duge i denne omgang. Eg er høggravid og fryktelig tung i lortfallet om dagen.

Såpass med ro har vi tenkt å ta det at vi vurderar pizza på senga i kveld. Med Skal Vi Danse og Stjernekamp på skjermen. Det kjem til å bli mange helger i sofaen framover, så ein kan like gjerne bli hekta først som sist. Eg elskar riktig nok slike program. Skal Vi Danse bringer fram veldig gode minner- fra 2006- OMG så lenge sidan. Ung og vågal… Hadde glatt gjort det igjen.

Slåbrokken er på og vi skal straks snegle oss ned til bassenget. Det er så nydelig her. Og den fjellufta. Sinnsjukt deilig for kropp og sjel!

God helg alle sammen 🙂

Eg får veldig mange spørsmål om hud, og kanskje spesielt no som eg er gravid. Pigmenteringar, hudpleie og sminke. Eg går jevnlig på Beths Medispa til Silje, der ho gir meg passande behandlingar og hudprogram som eg kan gjere sjølv heime. Eg føler virkelig at eg har mykje igjen for å gå der og følge råda hennar. Det er ikkje til å stikke under ein stol at ein blir eldre og huden oppfører seg deretter. Det i seg sjølv syns eg er heilt fint, men viss eg kan gjere mitt for å passe på huden min, så gjer eg det.

Her kjem eit lite innlegg fra Silje som kanskje vil besvare noken av spørsmåla dikkas.

Hvilken hudbehandling kan gravide gjøre?

Hei dere!

Jeg får ofte spørsmål om hvilke hudbehandlinger man kan gjøre når man er gravid.

Grunnen til at man ikke kan gjøre alle behandlinger når man er gravid eller ammende, er fordi det ikke finnes forskning som er gjort på gravide.

Derfor har jeg laget en oversikt over hvilke behandlinger man kan gjøre når man er gravid eller ammer:

Peelinger: For glød, jevnere hudstruktur og forebygging av aldring: Kjemiske peels i klinikk fra Noon Aestetics. Dette er milde peelinger som gir en lett eksfoliering og fjerner døde hudceller.

Bio LED lys: For akne/kviser, rosacea (rødhet), pigmentering og sensitiv hud. Denne forebygger aldring og gir glød: Bio LED lys- behandlingen øker energiomsetningen i cellen  og trigger kollagenproduksjonen i huden din. Behandlingen demper rødhet, forebygger og demper inflammasjon og akne. Du kan lese mer om denne her.

Oksygenbehandling. For tørrhet, og mer glød. Her får huden påført et fuktserum med oppstrammende virkestoffer. Serumet jobber i huden gjennom et trykk fra oksygen. Kalles også for madonna- behandlingen. En skikkelig rød løper behandling, eller om du vil unne deg noe ekstra. Du kan lese mer om behandlingen her.

Hjemmeprogram av kremer: Vil anbefale alle å ha et godt tilpasset hjemmeprogram med kremer som passer til din hud og hudtilstand. Det kan hjelpe godt med en god rens, skrubb, riktige kremer og serumer. Husk spf! Snakk med din behandler om hva som passer din hud best. Produkter som inneholder høy prosent av  a- vitamin / retinol er ikke anbefalt gravide.  

Har du spørsmål, eller ønsker å booke en time ta kontakt her.

Stor klem Silje

Å våkne opp på hytta, mutters aleine, ikkje ein einaste lyd- det er både rart og ganske fint. Eg savna Markus og Billie allerede, eg kjenner at vi har det aller best når vi er samla. Eg trur samtidig at vi har godt av det. Kanskje spesielt Billie. Vi har vore ilag døgnet rundt heile sommaren, så no er det kanskje dags for å klippe navlestrengen igjen.

Eg har ete frokost på senga; havregryn med melk og syltetøy, drukke iskaffe og appelsinjuice. Eg har dataen på fanget, har fått gjort unna litt mail, scrolla gjennom nyhetene, rett og slett berre kosar meg med skikkelig kvilepuls. Dette går enn så lenge heilt etter planen.

Eg har ingen anna plan for dagen enn å ordne litt til på hytta, for i morgon kjem det 10 gjester her. Desse 10 er ein del av jobben som skal skje på torsdag. Det er så hyggelig at heile gjengen kjem heilt fra Oslo, tenk at eg får vise fram verdens beste plass til dei! I tillegg ser det ut som at været blir bra, og det er jo ekstra hyggelig.

Etterkvart skal eg tusle ned på badet, ta meg ein lang dusj, sette på litt musikk og deretter sjå eit eller anna på tv. Eg blei ferdig med “Normal People” på NRK i går. Den var så fin. Sånn skikkelig. Tårene rann hos meg, men det kan vere eine og aleine fordi eg er gravid, I don’t know. Bra var den uansett. Markus og meg er snart i mål med “Et sted å høre til”, så egentlig treng både vi  to og eg aleine ein ny serie. Noken tips?

Håpa alle der ute er godt i gang med veka, og at kvardagen behandla dikka fint. Sender masse LOVE fra Sogndal.

FOTO: Magnus Westerlund